Parsley and mint cake

IMG_3511.jpg

In questo momento ecco il  dolce preferito, tanto da averlo fatto già tre volte in meno di due settimane. E’ originale, fresco, insolito, sorprendente, scoperto già da un po’ di tempo su internet , lo avevo messo da parte , per fortuna trovandomi ad avere una buona quantità di prezzemolo mi son decisa a farlo, mai avrei pensato di esserne tanto rapita, io ed anche l’intera famiglia. Spero sarà anche il vostro must di questa estate.

Buone vacanze ❤

Ingredienti

  • 210 g di farina bianca
  • 100 g di zucchero di canna chiaro
  • 80 ml di olio d’oliva
  • 75 g di foglie di prezzemolo fresco
  • 15 g di foglie di menta fresca
  • 2 uova fresche
  • 2 cucchiai di sciroppo d’acero
  • 1 cucchiaino di estratto di vaniglia
  • La buccia grattugiata di un lime
  • Un cucchiaio di succo di lime
  • 4 g di lievito
  • Un pizzico di sale alla vaniglia

Procedimento….stampa la ricetta

La Ricetta originale la troverete qui

 

English version

Right now, this dessert is my favorite, so I made it three times in less than two weeks. It is original, fresh, unusual, surprising. I discovered it  some time ago on the internet, and I put it aside and luckily finding myself having a lot of parsley I decided to try to make it. I never thought I would be so obcessed by this recipe, and also the whole family enjoyed it. I hope it will  be your “go-to” recipe this summer.

You will find the original recipe here

Enjoy

Parsley and mint cake

  • ·         210 g all-purpose flour
  • ·         100 g light brown sugar
  • ·         80 ml olive oil
  • ·         75 g fresh parsley leaves
  • ·         15 g fresh mint leaves
  • ·         2 fresh eggs
  • ·         2 tablespoons of maple syrup
  • ·         1 teaspoon of vanilla extract
  • ·         Grated peel lime
  • ·         1 tablespoon lime juice
  • ·         4 g yeast
  • ·         A pinch of vanilla salt

Method…..Print the recipe

Advertisements

5 Comments

  1. aggiungere menta e prezzemolo in un dolce ? interessante, davvero, voglio provare , grazie mille Patrizia , un caro saluto da
    marie la savoiarda

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.